Action på sjön..


Några kollegor uppmärksammade under eftermiddagen en herrelös båt, efter en stund insåg vi att någon låg i båten. Båten drev in i vassen, någon reste sig upp för att sen lägga sig ner. Vi beslutade oss för att ringa 11414 ifall att. Kommer fram till en robotröst, nej lite mer akut än så tycker jag nog det här är.. Tänkte jag. Ringde istället 112, efter en 20-30 sekunder svarade de. Jag förklarade läget, att vi ser en båt som någon ligger i. Att vi inte visste om personen i fråga mådde bra eller dåligt. De skickar räddningstjänst och ambulans. En stund senare ringer de upp och vill ha ner mig. Jag traskar ner och bekräftar att de hittat rätt båt. De tycker även att det var bra gjort att kontakta dem. Jag avlägsnar innan jnytt försökte få tag på mig. 

Blev lite besviken när jag läste jnytt’s och jp’s artiklar. De förlöjligade typ allt….illa. När vi tittar ut lite senare sitter båtmannen och dricker öl nere på vår parkering, vid ett tillfälle låg han även på mage… Normalt! 

När vi väl slutar har han tömt sin öl och dragit iväg med båten tvärs över sjön. 
Better safe than sorry! 🙂

© 2016, WWW.NiTRO.SE. All rights reserved.

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.